O NAS

slikaONas

2A SPORTS LAB:

2A Sports LAB se imenuje po dveh ustanovitvenih vodjih projekta. V kratici 2A se skrivata Anže Zdolšek in Anže Maček, katera so združili skupni interesi po ustanovitvi podjetja na področju športa, ki bi nudil celostno strokovno in kvalitetno oskrbo za vse populacije.

2A Sports LAB je projekt, ustvarjen za doseganje popolnega potenciala rekreativnih posameznikov, profesionalnih športnikov, posameznikov po različnih poškodbah ali bolečinah ter skupin. 2A Sports Lab je uradni strokovni partner Košarkarske zveze Slovenije na področju kondicijske priprave, vračanju v šport po poškodbi ter izvajanju meritev gibalnih sposobnosti, ki ne skrbi samo za vadbo, temveč tudi za kvalitetno izobraževanje in usposabljanje novega kadra. Nahajamo se v Gym 24 (Dunajska cesta 154, 1000 Ljubljana) hkrati pa nudimo naše storitve tudi na terenu po celi Sloveniji. Osnovna ideja projekta je celovitost priprave telesne zmogljivosti športnikov vseh ravni. Celovitost naših programov vidimo v združitvi meritev gibalnih sposobnosti s pravilnim in uravnoteženim načrtom treningov za posameznika, spremljanjem rezultatov med in po udeležbi naših programov hkrati pa želimo naše stranke kar najbolj izobraziti na področju športa. Ukvarjamo se s športom mladih ter skozi vadbeni proces z mladimi športniki in rekreativci nudimo primeren tip aktivnosti glede na razvoj, spol in starost športnika. Specializirani smo za vrnitev in ohranjanje telesne pripravljenosti vrhunskih športnikov in rekreativcev po poškodbi. Ukvarjamo se tudi s strokovnimi izobraževalnimi programi in predavanji s katerimi želimo povečati zavest o pomembnosti kineziologije v življenju športnikov in tistih po duši.

NAŠA EKIPA:

Anže
Zdolšek

 • Magister kineziologije, študent doktorskega študija kineziologije
 • Vodja projektov na področju telesne priprave na Košarkarski zvezi Slovenije
 • Sodeluje na različnih strokovnih in znanstvenih seminarjih kot predavatelj
 • Specialist na področju različne športne vadbe in meritev

Anže Zdolšek

Anže Zdolšek je po izobrazbi kineziolog po specializaciji pa se ukvarja z individualno, ekipno in skupinsko kondicijsko pripravo športnikov ter rekreativcev. Specialist je na področju športnih meritev, športne diagnostike ter implementacijo rezultatov v prakso. Ima večletne izkušnje na področju kondicijske priprave mladih, hkrati pa opravlja vlogo vodje kondicijskih trenerjev na Košarkarski zvezi Slovenije, kjer skrbi tudi za vso organizacijo, izvedbo ter interpretacijo različnih individualnih in ekipnih meritev košarkarjev. Sooblikoval je prenovo uradnega usposabljanja košarkarskih delavcev na področju telesne priprave. Sodeloval je z različnimi vrhunskimi športniki, posamezniki, ki so se vračali po poškodbi, športniki v različnih starostnih fazah razvoja ter rekreativci. V preteklosti je bil kondicijski trener ŽKK Triglava za mlajše in članske selekcije (2014-2017), specialist za izvedbo vadbe z bolniki s cistično fibrozo (2015 – 2018), kondicijski trener ženske kadetske košarkarske reprezentance (2017, 2018) ter reprezentance mlajših članov (2018, 2019). Ima veliko nacionalnih in mednarodnih izkušenj s predavanj na področju kondicijske priprave in športa, hkrati pa se redno udeležuje in pomaga pri organizaciji različne strokovne konference. Sodeluje tudi z različnimi tujimi kondicijskimi trenerji na področju športne vadbe in izobraževanja. Deluje kot vodja ali izvajalec različnih strokovnih projektov v športu. V času od začetka študija je bil avtor ali soavtor več kot dvajsetih strokovnih ali znanstvenih publikacij ter aktivni udeleženec strokovnih in znanstvenih konferenc na področju športa.

Anže
Maček

 • Diplomant kineziologije
 • Specialist na področju rehabilitacije in kondicijske priprave vrhunskih športnikov in rekreativcev
 • Trener za telesno pripravo članske košarkarske reprezentance Slovenije

Anže Maček

Anže Maček je strokovnjak na področju kinezioterapije in kondicijske priprave. Specializiran je za vrnitev in ohranjanje telesne pripravljenosti vrhunskih športnikov po poškodbi. Nekdanji aktivni košarkar je svoje znanje tekom študija v Ljubljani obogatil z mnogimi pridobljenimi certifikati in se strokovno izpopolnjeval na področju športne diagnostike. Izkušnje za telesno pripravo športnikov in njihovo kinezioterapijo si je prva leta nabiral v Global Sports Clinic. Sodelovanje z Goranom Dragićem mu je ponudilo tudi prenos tujih strokovnih praks kluba Miami Heat, s katerim še danes dobro sodeluje. Deloval je kot trener za telesno pripravo slovenske ženske (U16) in moške (U18) košarkarske reprezentance. Je kondicijski trener slovenske članske moške košarkarske reprezentance. Pod njegovim okriljem trenira že ogromno število profesionalnih športnikov različnih športnih disciplin, rekreativcev in ostali, ki želijo preizkusiti njegov način treninga.

Filip
Stepišnik Krašovec

 • Magister kineziologije
 • Kondicijski trener slovenske moške reprezentance do 18 let
 • Specialist na področju rehabilitacije športnikov
 • Specialist na področju športnih meritev

Filip Stepišnik Krašovec

Filip je strokovnjak na področju kondicijske priprave in rehabilitacije športnikov in rekreativcev. Je specialist pri izboljšanju športnega performansa oz. pripravljenosti vadečega, ter pri vračanju vadečega v proces treningov po poškodbi (po uvodni fizioterapevtski obravnavi – faza vračanja v športno dejavnost). Je nekdanji športnik (nogomet in košarka), ki je zaradi poškodbe opustil resnejše ukvarjanje s športom, ter se posvetil študiju na Fakulteti za Šport. Ljubezen do športa ni nikoli zamrla, zato se je tekom študija dodatno izpopolnjeval tudi na različnih področjih, vezanih na sam šport – analiza telesne drže, športna diagnostika (testiranja),… Izkušnje za telesno pripravo in rehabilitacijo športnikov, si je nabiral preko številnih športnih organizacij ter klubov. Deloval je pri nogometnem klubu Arne Tabor (mlajše selekcije), košarkarskih klubih Grosuplje (moška in ženska članska ekipa, moške in ženske mlajše kategorije), Ilirija (moška članska, mladinska, kadetska in pionirska kategorija) ter Komenda (moška kadetska kategorija). Prav tako je kot kondicijski trener, že peto leto zapored aktiven pod okriljem košarkarske zveze Slovenije. Deloval je pri ženskih reprezentancah do 18 in do 20 let, moški reprezentanci do 18 let, kot tudi članski B reprezentanci. Trenutno deluje s košarkarskim klubom Ilirija ter moško reprezentanco do 18 let. Pod njegovim vodstvom uspešno trenira veliko profesionalnih in mladih športnikov iz različnih športnih disciplin ter tudi rekreativcev. Prav tako ima izkušnje s predavanj na področju kondicijske priprave (npr. seminarji ZKTS). Je tudi avtor mnogih strokovnih člankov v sodelovanju s podjetjem, ki zastopa blagovno znamko SKLZ.

Jan
Jamnik

 • Maser in kondicijski trener smučarsko skakalne B reprezentance
 • Strokovnjak na področju gibanja
 • Kondicijski trener ženske košarkarske reprezentance U18

Jan Jamnik

Jan Jamnik je strokovnjak na področju kondicijske priprave. Večletno treniranje atletike, mu daje veliko znanja na področju kondicijske priprave in diagnostike, kar služi kot baza pripravljenosti v različnih športih. Njegov pristop je strokoven in individualen. Sodeluje tako s profesionalnimi športniki, nogometaši, košarkaši, bejzbol igralci, karateisti, smučarji skakalci, kot tudi rekreativci, ki želijo izboljšati svoj življenjski slog. Sodeluje tudi z B reprezentanco smučarskih skakalcev kjer skrbi za kondicijsko pripravo in je hkrati tudi maser. Je kondicijski trener dečkov U11, U12 in U13 v nogometnem klubu Olimpija ter kondicijski trener v ženski košarkarski reprezentanci U18. Svoje znanje je sprva širil kot trener v podjetju Global Sports Clinic, udeležuje pa se različnih seminarjev, ki mu pomagajo slediti razvoju v znanosti v športu.

Benjamin
Ograjšek

 • Kineziolog
 • Kondicijski trener ženske koparkarske reprezentance do 16 let in trener za kondicijsko pripravo mladih športnikov
 • Strokovnjak na področju kondicijske priprave
 • Specialist na področju kondicijske priprave rokometašev in ostalih športnikov iz ekipnih športov

Benjamin Ograjšek

Benjamin Ograjšek je nadobudni kineziolog z večletnimi izkušnjami na področju kondicijske priprave mladih športnikov. Je nekdanji rokometaš, trenutno pa svoje aktivnosti opravlja kot kondicijski trener na Košarkarski zvezi Slovenije za žensko reprezentaco do 16 let. Na področju Celja skrbi tudi za kondicijsko pripravo mladih športnikov iz različnih športov. V preteklosti je izkušnje nabiral v odbojkarskem klubu Weiler Zreče.

Žane
Bortek

 • Strokovnjak na področju rehabilitacij
 • Veliko izkušenj v košarki in nogometu
 • Športni terapevt

Žane Bortek

Žane Bortek je diplomant Fakultete za šport - smer kondicijsko treniranje, ter absolvent študija Fizioterapije. Strokovnjak za telesno pripravo, načrtovanje, vodenje in nadzorovanje procesa vadbe športnih klubov, vrhunskih športnikov in športnikov rekreativcev. Kot športnik je največ časa posvetil igranju košarke in kasneje tudi treniranju atletike. Kot trener za telesno pripravo je sprva deloval v mladinskem pogonu KD Geoplin Slovan (2008 – 2012) hkrati pa se je vključil tudi v ženski košarkarski klub Celje, kjer je deloval med leti (2009 – 2018), tam tudi kot športni terapevt. Vseskozi je deloval tudi v košarkarskih reprezentancah. Z žensko ekipo do 18 let (2009 do 2015), do 20 let (2016-2017) Z žensko člansko reprezentanco se je dvakrat uvrstil na EP (2017,2019). V sezoni 2018-2020 je prevzel delo v mladinskem pogonu NK Olimpija Ljubljana in bil odgovoren za telesno pripravo ekipe U19 in delo s poškodovanimi nogometaši ter njihovo vrnitev na športni teren. V istem času pa deloval kot športni terapevt ženske odbojkarske ekipe Calcit Volley. Redno nadgrajuje svoje znanje se udeležuje različnih predavanj, seminarjev in tečajev na področju športa in fizioterapije.

Rosana
Kranjc

 • Strokovnjakinja za delo z mladimi v športu
 • Veliko izkušenj v odbojki in košarki
 • Delo tako z rekreativci kot vrhunskimi športniki

Rosana Kranjc

Rosana Krajnc je po izobrazbi diplomantka Fakultete za šport smer športno treniranje. Ukvarja se z individualno, skupinsko in ekipno splošno telesno pripravo športnikov in rekreativcev. Ima večletne izkušnje na področju splošne telesne priprave tako mladih kot tudi profesionalnih športnikov, svoje izkušnje je pridobivala z delom v različnih odbojkarskih in košarkarskih klubih v Sloveniji in tudi v tujini – Odbojkarski klub Weiler Volley Zreče (prva ženska članska ekipa), Košarkarski Klub Zlatorog Laško (mladinski pogon in prva moška članska ekipa), Odbojkarski klub Altay Kazahstan (prva ženska članska ekipa, aktualni pokalni prvaki Kazahstana), Odbojkarski klub NKBM Branik Maribor (mlajše selekcije) ter z individualnim delom s športniki različnih športov v fitnes centru Top Fit Celje. Že tretje leto sodeluje tudi z Odbojkarsko zvezo Slovenije kot trener za splošno telesno pripravo mlajših reprezentanc (kadetinje U 17 in mladinke U19) s katerimi redno posegajo po najvišjih uvrstitvah na Srednjeevropskih prvenstvih in se uvrščajo v finalne kroge evropskih prvenstev. V sodelovanju z Odbojkarsko ter Košarkarsko zvezo Slovenije je kot predavateljica sodelovala na licenčnih seminarjih odbojkarskih in košarkarskih trenerjev.

Tomaž
Žabčič

 • Profesor športne vzgoje
 • Specialist na področju treninga hitrosti in agilnosti
 • Strokovnjak za izboljšanje športnega performansa
 • Specialist za trening moči otrok in mladine
 • Kondicijski trener moške košarkarske reprezentance U16

Tomaž Žabčič

Tomaž je po izobrazbi profesor športne vzgoje, ki pa se je v zadnjih letih specializiral za telesno pripravo profesionalnih in mladih športnikov. Na tem področju ima tudi številne mednarodno priznane licence, med drugim tudi licence treh svetovno znanih trenerjev (Michael Boyle, John Rusin in Lee Taft). Predvsem se je poglobil v področje izboljšanja hitrosti, eksplozivnosti in moči. Ukvarja se tudi z rehabilitacijo športnikov po poškodbi, najbolj je specializiran za vrnitev v proces treninga in tekmovanj po poškodbah kolena. Svoje znanje vsakodnevno izpopolnjuje in tako ostaja na tekočem z najnovejšimi trendi treniranja športnikov različnih profilov. Izkušnje za telesno pripravo in rehabilitacijo si je pridobil v sodelovanju s številnimi klubi in športnimi organizacijami. Deloval je pri KK Metlika (mlajše selekcije) in Šoli košarke Matjaža Smodiša (mlajše selekcije). V zadnjih letih pa je sodeloval predvsem s KK Krka in KK Troti (mlajše selekcije in člani). Poleg tega je opravil številne individalne treninge s posamezniki iz različnih športov in jim s tem pomagal do boljšega performansa. Trenutno je zaposlen na KZS, kjer dela s perspektivnimi mladimi košarkarji dolenjske regije. Zadolžen je tudi za telesno priprave moške reprezentance U16.